pühapäev, juuli 18, 2010

Mammmmamiaaa...!

Ma tean väga hästi, et maitse üle ei vaielda, aga need juhuslikult nähtud fotod ei taha kuidagi silme eest ära minna.
Kuidas saab toiduga niimoodi ümber käia???
Taldrikule kontseptsioonitult kuhjatud toiduainetest ei sünni rooga nii nagu mõttetult ritta pandud sõnadest ei saa aforismi.

Söögikultuure on küll igasuguseid, kultuuritusi aga samuti.

Image and video hosting by TinyPic
"Nuudlid kana ja tomatitega"

Image and video hosting by TinyPic
"Spagetid juustuga, kõrvale heeringa-muna-rohelise sibula-tilli salat hapukoorega, lisaks veel paprika ja oma tehtud värske hapukurk "

De gustibus non est disputandum...
De gustibus non est disputandum...
De gustibus non est disputandum...

6 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Kust sa need fotod said? No ja esimene, äkki mingi laps tegi, noh, mõnes kultuuris on ju toiduga mängimine ja katsetamine lubatud?

(ohkab)

Kristel ütles ...

Facebookist ikka :), ùhelt fànnilehekùljelt.
Katsetamine on ju teretulnud asi :)), aga usun, et mingid reeglid on ikkagi vajalikud...
Mòned vàga mixitud toidud on suurepàrased - nagu nàiteks "insalata di rinforzo" vòi kasvòi kartulisalat (mille suur fànn ma olen)
Rohkem, kui esimene, mis ùmbertòòdeldult vòib ju minnagi - jàttes kòrvale muidugi ketchupi, majoneesi ja piima, tehes kana tùkikesteks , pooleks lòigatud pomodorinodega - sòòbis mulle màllu see teine. Kujutasin ette enda kohmetust ja abitust, kui ma ennast sellise taldriku eest leiaksin :))

Suusi ütles ...

See on ju tàiesti tùùpiline "Eesti kòòk" :)
Sellest esimesest variandist ma saan tàitsa aru, see on kindlasti mònele isutule lapsele tehtud. Olen enda omadelegi toidunàgusid teinud, et vàhemalt midagi sòòksid. Siiski ilma ketsupi ja majoneesita, aga piima joovad kòrvale kùll.
Aga selle teise kuhilaga ei oskaks mina ka midagi ette vòtta.

Kristel ütles ...

Ciao Suusi! :)
Kas vòib arvata, et isutu laps pàrast sellise asja maitsemist isukaks hakkab ? :) Sel pastal puudub ju kaste (condimento)...

Aga selle teise vòiks vist, kui hàsti jàrele mòelda, kolmeks eri toiduks jagada - heeringasalt kui antipasto, spaghetti burro e parmigiano, vàrskendav tomati-paprika-vàrske kurgi salat oliivòli ja origanoga...

Un caro saluto!

Oudekki ütles ...

Kristel, ma pidasin silmas seda, et väikestel lastel lubatakse vahest toiduga igasuguseid imelikke asju teha, et nad õpiksid tundma selle koostist, venivust jms. Aga kui see on toiduks tehtud, siis ma arvan, et tegemist on kiirnuudlitega, millel on piprast ja puljongist kaste, mis pildilt välja ei paista.

Aga õigus on see, et kui lapsele üks neist kahest ette panna, siis läheb ju söögiisu hoopiski ära. Kui minule see teine ette pistetaks, siis ma sööksin ettevaatlikult ära kurgid ja siis leiaksin, et mul tegelikult mingit nälga ei olnud :D No mina saan vabandada sellega ka, et ma piimatooteid ei tarbi.

Aga ma arvan ka, et teise kõige suurem probleem on just kuhilsus, kui need toidud eraldi taldrikutele jagada, siis teoreetiliselt võiks päris hea olla. Teisest küljest, kui sa oled kohas, kus vee hulk on piiratud ja sa saad kasutada päevas 14 liitrit kõigeks, siis arvatavasti hoiad lihtsalt mustade nõude arvu kokku :)

Oudekki ütles ...

Hah, ma ka leidsin üles need pildid... Võtab veel sõnatumaks, sest tegemist on ju toitumist propageeriva lehega...