esmaspäev, oktoober 16, 2006

Leia oma sõltuvus...

Pescaras toimub itaalia psühhiaatrite kongress. Anti teada, et 500 000 itaallast on sõltuvuses jõusaalist. Tõsine patoloogia, millega kaasnevad ka anoressia, buliimia ning depressioon. See, kes jälgib oma keha vormishoidu maniakaalse tähelepanuga, tunneb ennast halvasti, kui on sunnitud jõusaalist mõni aeg eemal olema. Musklite treenimine on neile enesekindluse ja emotsionaalse stabiilsuse allikaks. Kahjulik mitte niivõrd kehale kui vaimule.
Olen seda ka omal nahal proovida saanud. Jooksin aastaid iga päev 10-15 km. Ja kui mõni päev vahele jäi, siis olin närviline ja tundsin end ebaadekvaatsena. Tasakaal on habras asi. Sellest ajast peale ei näita enam kellegi peale näpuga, et see suitsetab kanepit või joob liiga palju. Kui palju on neid, kes võivad "esimese kivi" visata?...
Kontrolligem seaduse poolt lubatud narkootikumide nimekirja:
1. Televisioon
2.Mobiil
3.Playstation
4IPod
4.Üle söömine (mis on muuseas ka üks pattudest, kes on usklik)
5.Noorusliku väljanägemise sälitamine
6.Seltskond
7.Teiste inimeste arvamus
8.Edu
9......jätkake ise
Ja ärge tulge ütlema, et ühed on teistest vähem kahjulikumad.Kus see kirjas on, et vaimne sõltuvus ei ole sotsiaalselt ohtlikum kui füüsiline.

3 kommentaari:

Kadri ütles ...

Neid patte on kindlasti seal veel peale liigsöömisegi, aga piibel lihtsalt kirjutati liiga vara. Tänapäeval kui midagi pattudega ühte lahtrisse liigendada soovitakse, siis ei võeta seda enam tõsiselt - postmodernist on lihtsalt selline. Kasvõi NO99 "Nafta" ja Von Krahli "Harmoonia", mis on täis tugevat ühiskonnakriitikat, aga ometi võtavad vaatajadki seda kui kerget huumorit või siis mõtlevad "või, et siis nii mõtlevad paljud", aga end sinna liigendada ei tule pähegi.

Nautilus ütles ...

Ciao Kristel, ho cominciato oggi a leggere il tuo blog. Sono partito dal fondo e poco a poco arriverò all'inizio. Dammi tempo, con l'Estone faccio molta fatica :)

Kristel ütles ...

Ciao Nautilus :)
Grazie per il tuo interessamento! Non deve essere facile per te:)) E pensare che seguivo sempre il tuo blog "Ali e radici" (ai tempi del "Milionario")! Chi l'avrebbe mai detto che un giorno ti ritrovavo a leggere il mio di blog...:) Ne sono contentissima!
Un caro saluto!
Kristel