esmaspäev, mai 16, 2011

Double-face poliitika

Eile ja täna toimuvad administratiivsed valimised osades Itaalia linnades, millest tähtsamad on Milano, Bologna, Napoli ja Torino. Valimiskampaaniad olid tulisemad nendes suurtes linnades - Milano berluskonistlik linnapea Moratti sõimas autovargaks oma vastast Pisapiat, Napolis olevat pakutud hääle eest tasuta pileteid jalgpallistaadionile jna..Aga  ei puudunud põnevaid seike ka väiksemates kohtades...
Näiteks saab näha, kui nutikad on me kohalikud poliitikud, kes suurema taseme poliitikutele alla ei jää...

56 aastane Tiziano Pirani, Ferrara provintsis asuva Cento linna (35 000 elanikku) perekonnaseisuameti töötaja ning parempoolse linnavalitsuse nõunik, kandideeris end kodanikenimkirjas, kuigi tal oli selja taga juba pikem poliitiline karjäär kunagise Bettino Craxi (see, kes Mani Pulite eest Tuneesiasse põgenes) aegse Partito Socialista ridades. See Cento kodanikenimekiri toetab Berlusconi väärilise liitlase Bossi Põhjaliigat.

Selles poleks midagi imelikku, kui seesama Pirani poleks Finale Emilias (kust on pärit tema abikaasa) kandideerinud end ühe teise kodanikunimekirjaga. Noh, seegi pole iseenesest keelatud asi, aga värvikust annab seigale tõsiasi, et Finale Emilia kodanikenimekiri toetab vasaktsentristlikke opositsiooniparteisid - Partito Democratico, Italia dei Valori ning Sinistra Ecologia e Liberta'.

Pirani ise selgitas, et ta "toetab mõlemal juhul koalitsiooni, mida pean kohalikule kogukonnale paremaks"teooria põhjal, mille kohaselt hääletatakse inimesi ja mitte parteisid. Ega siis mitte sellepärast, et Finale Emilias on vasakpoolsel koalitsioonil suuremad võiduvõimalused!

Eks teooriaid on igasuguseid ja räägitakse, et vastasideoloogiad olevat surnud. Parteiprogrammid kah sarnanevad üha enam üksteisele...
Aga selline double-face poliitka tundub üsna praktiline olevat...

Kommentaare ei ole: