laupäev, jaanuar 24, 2009

Meelt võib avaldada, aga väljakut ei saa me anda

Eile veendusin veelgi enam meie valitsuse halvas usus ja selles, et olukorra
üle on tegelikult vähe nalja heita.
Roomas on organiseerimisel meeleavaldus järgmiseks kolmapäevaks demokraatia ning seaduslikkuse kaitseks.

Asi sai alguse poliitikute järjepidavast seaduse eiramisest ja magistraatidele järjepidevast näkku sülitamisest.
Asi sai alguse lodo Alfanost ning jõudis välja niikaugele, et sotsiaalabi minister takistab kohtuotsuseid ellu viimast (Eluana juhtum) ja justiitsminister annab juhtnööre oma isikliku äranägemise järgi kohust täitvate magistraatide karistamiseks(magistraat De Magistrise ja peaprokurör Apicella juhtum)...
Samal ajal kohtub Berlusconi Fiorelloga, ühe populaarse showmaniga, et "arutada nalja visates Itaalia situatsiooni üle ning aru pärida tema üleminekust konkurendist telekanalile"...!!! Jumala eest, sõnad on Berlusconi enda suust ja ajalehest...
See on tegelikkus ja mitte iroonia!

Paar päeva tagasi sai mõõt täis ja otsustati Maffiaohvrite Perede Ühingu eestvõtmisel meelt minna avaldama.
Kohaks valiti piazza della Repubblica.
Päev hiljem tuleb teade,et linnavalitsus ei anna selleks luba. Suurel silmil jääme ootama põhjendust, sest Konstitutsiooni järgi ei pea selleks mingit takistust olema (kui just relvastatult kohale ei tule).

Tuleb välja, et siseminister Maroni on mõni nädal tagasi ära keelanud "meeleavaldused kultuskohtade ees"!!!!
Itaalias on pea igal väljakul üks kultuskoht - kirik. Kui keelame manifestatsioonid kirikute ees, siis EI JÄÄGI ENAM KOHTI, kuhu minna. Elagu demonstreerimsvabadus!!

maroni(väike algustäht pole kirjaviga) ärritus moslemite rahumeelsest palvetamisest Milaanos Duomo väljakul Palestiina ohvrite pärast. Pidavat solvama katoliiklaste tundeid (!)
Aga nagu ütleb Beppe Grillo oma viimases blogipostis,et "halvasti mõelda on patt, aga tihti läheb täppi. Tahan mõelda väga halvasti.Asja eesmärgiks ei ole mitte moslemid, vaid itaallased, kes tahavad meeleavaldusi korraldada. Juba on okupeeritud kogu meedia reziimi valedega ja nüüd tahetakse väljakuid kinni panna."

Voglioscendere blogist leian ühe oma blogisõbra Danxi kommentaari:" Kas te ei teagi? Kõik manifestatsioonid kirikute ees on keelatud, sest hiljem tahetakse neid üürida Vatikanile avalike tuleriitade püstitamiseks nende räpaste ateistide jaoks."
Noh tuli jälle naeratus huultele...kuigi nalja heitmiseks jääb tuju üha vähemaks.

Teadmiseks: uueks kohaks sai piazza Farnese.
Lugemiseks: Beppe Grillo julge üleskutse itaallastele "Mina tean" .

2 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Ausòna, see vòtab mind peaaegu voorimehe moodi vanduma.

Aina enam on mul tunne, et maailm làheb suurte sammudega tagasi. Ikka sinna autoritaarsete rezhiimide suunas, mis teoreetiliselt vòiks minevik olla.

Danx ütles ...

Ciao, che bello leggere un mio commento in estone..me lo traduci che non ricordo cosa scrissi?
Un bacio!