reede, juuli 17, 2009

Kui pettus on Dolce ja vaikus Gabbana

Juhtusin selle uudise peale täiesti juhuslikult. Ja see tegi mind tigedaks.
Kuidas on võimalik, et ühes kohvikus suvalise kosmeetkatarbeid reklaamiva ajakirja veergudelt leian 10 reaga äratoodud informatsiooni, et Domenico Dolce ja Stefano Gabbana (jah, needsamad jumaldatud moekunstnikud, kelle väljamõeldiste eest terve maailm hingehinda maksab )on saanud 800 miljoni euro suuruse trahvi Maksuametilt selle eest, et nad on oma isiklikes tuludeklaratsioonides peitnud kuninglikke sissetulekuid tänu rafineeritud ühistute matrjoška-süsteemile.
Summa on 8 korda suurem kui trahv, mille osaliseks sai mõni aeg teine masside iidol Valentino Rossi. Ikka maksudest kõrvale hiilimise eest.

Miks ei kuulnud sellest uudistesaadetes? Teen väikese internetiotsingu ja leian, et ainus üleriigiline ajaleht, mis informatsiooni ära toob, on "Il Giornale". Selle eest on rohkesti blogisid trahvi kohta teavet levitanud.
Tuleb välja, et aasta tagasi, kui Maksuameti uurimiste all oli Dolce ja Gabbana firma "D&G" ja kui trahvi suuruseks oli "kõigest" 90 miljonit eurot, siis oli meie stiilsete moekunstnike reaktsioon üsna agressiivne.
Ähvardasid ära võtta oma reklaami kõikidelt ajalehtedelt, kes uudise olid avaldanud.
Dolce ja Gabbana on ühed Itaalia suurimatest reklaamikuulutajatest . Nii öelda "big spender". Niivõrd "big", et räägime miljarditest reklaami peale kulutaud eurodest. Nende miljardite ees jäid enamus suid ja trükimasinaid siis seekord juba ilma D&G protestitagi vakka. Eks see, kes maksab muusika, määrab ka millist laulu laulda...

Mulle meeldib küll kenasti riides käia, aga stiil, mida eelistan, korrektsus ning kohusetundlikkus oma kaaskodanike ees.
Äkki suudan veenda selle stiili võlus ka mõnda eestimaalast, kes hästi järele mõtleb enne kui rahakoti "D&G" kaupluses välja võtab.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rossi maksis küll kõigest 31 miljonit eurot...

Anonüümne ütles ...

Ja D&G vaidlus on tingitud sellest, et nad müüsid oma isiklikud aktsiad oma isiklikule firmale...mitte ei varjanud tulusid (viimaseid nimetet tehingu raames ei eksisteerinud).

Kristel ütles ...

"Elusione fiscale" on itaaliakeelne vàljend, mille tàpset eestikeelset vastandit ei pidanud oluliseks( ja mida mu aastakùmnete tagune tolmunud eesti keel vòimalda vàlja kaevata) , sest mu arvamus sellest vahejuhtumist ja òigusest informatsioonile on suunatud rohkem moraalsele kui juriidilisele aspektile.Igaks juhuks panen siia ka asjahuvilistele itaaliakeelse seletuse 23.mail "Il Giornale" artiklist:
"Nel 2004, infatti, il sistema delle royalties viene sottratto a una struttura fino a quel momento lineare - con alla testa la società a responsabilità limitata D&G, con sede a Milano - e trasferito a una catena di scatole cinesi. La testa del gruppo è portata in Lussemburgo, dove viene fondata una società, la Dolce&Gabbana Luxembourg, che controlla il 100 per cento di un’altra società, la Ga.Do. srl, nel cui board siedono il fratello e la sorella di Domenico Dolce, Alfonso e Dorotea, e il direttore finanziario Cristiana Ruella. Il 29 marzo 2004 la D&G italiana cede per 360 milioni di euro il diritto di sfruttamento dei marchi creati dai due stilisti alla Ga.Do. srl."

Gio Ve ütles ...

Your report is very interesting indeed. I invite You to see in my site a great collection of views of borders (riigipiirid) in my Italian-Estonian site http://www.pillandia.blogspot.com
Best wishes from Italy!

Unknown ütles ...

Nyce and BEst trick i m so interesting about this post


If u want More game click here

pc game