neljapäev, juuni 05, 2008

Ei Lissaboni leppele

Peata EL Lissaboni lepe! Teeme oma hääle Iirimaal kuuldavaks!

13. detsembril 2007 kirjutasid EL liikmesriikide valitsused alla „Lissaboni leppele", mille nad loodavad jõustada 1. jaanuarist 2009. See lepe hakkab määrama Euroopa Liidu edasist toimimist ja nagu Euroopa Põhiseadus, mille Prantsuse ja Hollandi valijad 2005. aastal tagasi lükkasid, määrab ta Euroopa neoliberaalsele vabaturumajanduse kursile. Euroopa kodanike sotsiaalseid vajadusi ei võeta arvesse. Selle asemel, et arvestada eurooplaste soovidega demokraatia, sotsiaalsuse, rahumeelsuse ja ökoloogilisuse järele, määrab see lepe EL-i arengu kindlalt neoliberaalsena.

Et see võimupööre õnnestuks, eiravad kõik valitsused üleskutseid referendumiteks ning valetavad oma rahvastele selle sisu kohta.

Me palume iirlastel hääletada selle EL leppe vastu!

Me paneme oma lootused iirlastele ja kaaseurooplastele, et nad liituks selle püüdlusega.

Me ütleme JAH Euroopale, aga tahame uut algust. Me tahame rahumeelset, sotsiaalset, ökoloogilist ja demokraatlikku Euroopat ja me ütleme EI euroliidu militariseerimisele, tema neoliberaalsele orientatsioonile ja demokraatlike vabaduste vähendamisele.

Me püüdleme Euroopa Liidu poole, mis on inimeste oma, inimeste loal ja inimeste jaoks, aga see saab võimalikuks vaid juhul, kui kõigi EL liikmesriikide kodanikele antakse õigus ise otsustada, kas Lissaboni leping peaks olema tulevase valitsuse aluseks. Meie ütleme EI ja palume teil

Kirjutada alla üleskutsele siin



16069 inimest 26 EL riigist on juba alla kirjutanud (alates 12. maist 2008)

Mõtlemisainet leppe kohta siit

Kommentaare ei ole: