kolmapäev, jaanuar 14, 2009

Ajaleheuudis: ateobus

Image and video hosting by TinyPic
Jõuab ka Itaaliasse, täpsemalt Genovasse, darwinisti Richard Dawkinsi poolt algatatud "jumalavastane" kampaania.
Siinne Agnostiliste Ateistide ja Ratsionalistide Liit (UAAR) otsustas järgida Londoni ja Madriidi eeskuju ostes reklaamiruumi Genova autobussidel:" Halb uudis on, et jumalat pole olemas. Hea uudis on, et sul ei ole teda vaja."

Poleemikad on alanud juba enne, kui asi veel tegelikult teoks on saanud.
Genova on võimsa kardinali Angelo Bagnasco kodulinn ning 13.juunil peaks seal ka jumalavallatu Gay Pride toimuma (ja oh õudust :) päeval, mil selleaastast Corpus Dominit tähistatakse) - asjaolud, mis ilmselt hingi veelgi rohkem üles kütavad. Tegelikult oligi see mõeldud ateistide protestina Bagnasco liiga tiheda kritiseerimise vastu teaduse ja naiste õiguste küsimustes. Nii öelda par condicio.

Esimene vaimukas vastus tuli juba Andrea Gallolt, kuulsalt "anarhistlikult" ja ebakonventsionaalselt preestrilt, kes samas ka teatas, et selle reklaami pärast ta busse boikoteerima ei hakkaks.
"Jumal on olemas, aga ei ole sina. Nii et lõdvestu ja otsime teda koos viimaste seast. Ütlen seda ka iseendale," ütleb ta.

Kampaania on edukalt alanud, sest UAARile on selle toetuseks juba tulnud annetusi pea 3000 euro ulatuses. Kui nii edasi läheb, siis on võimalik, et kampaania laieneb ka teistesse linnadesse.
Aga on ka neid, kes tahaksid reklaami seaduse abiga keelustada. Sõnum ei vasta tõele, väidavad.
Jääb üle huviga oodata, kuidas nad seda tõestavad...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Aitäh, Kristel, toreda uudise eest :-)

Suurbritannias saatis üks usklike organisatsioon Londoni bussikampaania kohta avalduse sealsele reklaamide järelvalvega tegelevale asutusele, kuna reklaam peaks sisaldama tõest infot. "There is probably no God" paistis just selline väide olevat.

Ruudi ütles ...

Tõepoolest, aitähh toreda uudise eest :)