kolmapäev, september 24, 2008

"Gomorra" - Itaalia kandidaat Oscar 2009

Nüüd on ametlikult maha öeldud - Matteo Garrone "Gomorra" läheb siis Hollywoodi Itaaliat esindama! Mulle oleks meeldinud rohkem see teine kandidaat - Paolo Sorrentino režiiga "Il Divo". Aga ka "Gomorra" on väärt töö ja võib-olla on tal ka suurem võiduvõimalus. "Il Divo" on "Gomorraga" võrreldes tunduvalt rafineeritum ning "euroopalik".
Mõlemad filmid käsitlevad võimu teemat."Gomorra" teeb seda läbi camorristide elu ning "Il Divo" läbi Giulio Andreotti poliitikukarjääri. Tänu nendele kahele filmile on lootust , et itaalia mainekas filmikunst üle pikkade aastate uuesti talveunest ärkab ning oma kunagise koha tagasi võidab.

Roberto Saviano samanimelise menuraamatu järgi tehtud "Gomorra" võitis žürii preemia Cannes´i filmifestivalil.
In bocca al lupo!

1 kommentaar:

Oudekki ütles ...

Ma arvan, et Gomorra on selle pàrast parem Oscari kandidaat, et sellest on lihtsam aru saada. Noh, ka 12-aastane, kes teab, et Itaalia vist on yks riik kuskil mitteameerikas, elab sellele kaasa ja mòistab, tàiskasvanutest rààkimata. Nagu sa ytled, Il Divo on rafineeritud, ja nagu ma oma blogis (selles itaaliakeelses) kirjutasin, tegelikult on see itaallastele suunatud asi, seega ma arvan, et USA filmiakadeemia ei peagi olema sihtgrupp... Ja siis on parem esitada midagi muud.