teisipäev, märts 09, 2010

"Olen Italistani kodanik"

Üks ajalehele "La Repubblica" saadetud kiri:

"Tere, olen Italistani kodanik. Elan Milano 2 linnosas, peaministri poolt ehitatud elamus. Töötan ühes Milaano ettevõttes, mille aktsionär on peaminister. Autokindlustus on peaministri oma, samuti nagu minu pensioni kindlustus. Ostan ajalehti, mille omanikuks on peaminister või tema vend, mis teeb sama välja. Käin peaministri pangas. Pärast tööd teen sisseoste peaministri kaubanduskeskuses, kus ostan peaministri osalusega ettevõtete kaupu. Kui otsustan kinno minna, siis võin ma valida ühe kinosaali peaministri omanduses olevast kinosaalide võrgustikust, kus ma vaatan peaministri filmikompanii poolt toodetud ja levitatud filmi (neid filme finantseeritakse ka avalike rahadega, mida määrab peaminister).

Kui jään koju, siis vaatan peaministri televisioonikanaleid digitaaldecoderiga, mida toodab peaministri firma ja kus näidatakse peaministri filmikompaniide poolt toodetud filme ja mida katkestavad peaministri reklaamifirmade poolt tehtud reklaamiklipid. Elan kaasa jalgpallimeeskonnale, mille omanikuks on peaminister.
Vaatan ka RAId (riiklikku televisiooni), mille juhtkond on määratud peaministri poolt valitud parlamentääride poolt. Kui ma televiisorit ei taha vaadata, siis loen raamatut, mille kirjastus on peaministri oma. Peaminister teeb seadusi, mille kiidab heaks Parlament, kus mitmed enamuskoalitsiooni saadikud on peaministri alluvad ja/või tema advokaadid, aga mis valitseb eranditult minu huvides. Issand, milline õnn!!"

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Nice post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.