esmaspäev, oktoober 06, 2008

Ajaleheuudis:kas memmepoeg või lihtsalt meeleheitel?

Hommikul ajalehti lugedes jääb mõnikord silm pidama mõnele nendest kergekaalulistest päevauudistest kroonikaleheküljel. Tänases "City"s:
"Mu isa raiskab 6 miljonit eurot, ta peab mind üleval pidama."

Artikkel on 36 aastase Milaano noormehe põikpäisusest,kes nõuab, et ta heal majanduslikul järjel eakas isa teda üleval peaks senikaua, kuni oma ülikooliõpingutele vastava töö ei leia. Milaano tsiviilkohus lükkas tagasi poisi?(siin kasutatakse kuni 40nda eluaastani sõna "ragazzo") nõude 2000 euro suurusele toetusele kuus (pluss 57 000 eurot hilineva maksevõlgnevuse katteks ja miljon eurot moraalset kahjutasu).
Seaduse järgi pole isa oma kohustest kõrvale hiilinud makstes regulaarselt alates 1986.a., mil toimus lahutus, kohtu poolt määratud 650 000 liiri suurust toetust. Praeguseks on see muidugi naeruväärne summa - 300 eurot, aga siiski ei suutnud kahte ülikoolidiplomit omav noor insener kohtunikkku veenda selles, et ta on töö otsimiseks tõhusaid jõupingutusi teinud. Seega oli esimese astme kohtuotsus - ei mingit ülalpidamisraha.

Nüüd kaebab noormees asja edasi, tuues välja asjaolu, et isa on uue noore naisega 6 miljonit eurot ära kulutanud samal ajal, kui tema koos emaga on sunnitud töötusest tingitud rahapuudusel samas korteris elama. Poja advokaat viitab ka paari aasta tagusele kohtuprotsessile Al Bano ja Romina Poweri vahel, mis määras, et vanemad on kohustatud lapsi üleval pidama ka täiseas, kuni nad majanduslikult iseseisvaks ei saa, garanteerides sotsiaalse seisusega vastava elutaseme.

Itaalia justiitssüsteemis on kolm astet enne kui lõpliku kohtuotsuseni jõutakse. Milaano insener on alles teist ootamas ja tihtipeale on see lõplik otsus kahele esimesele vastupidine. Viie-kuue aasta pärast saame ehk teada, kuidas asi lõppeb... seniks on "poiss" juba härrasmehe ikka jõudnud ja ehk on tal arveteõiendamisest energiat üle jäänud, et mingi töö leida. Papà võib-olla selleks ajaks Viagrast kangestunud või hoopis veelgi noorema neiu hoolitsevas seltskonnas.

Ja elud on läinud kohtuskäimiste, vaenu ning trotsi peale...

Kommentaare ei ole: