esmaspäev, november 24, 2008

Cooking babbo

Johanna teatas koolist tulles, et tahab "rohelisi lihapalle,mida koolisööklas tehkase". Mu umbusklikele järelpärimistele koostise kohta ei osanud ta peale värvi muidugi midagi öelda. Lõpuks tuvastasin kaks fakti, millest tema soovi täitmiseks kinni hakata: lihapallides pole liha ja lisaks rohelisele väljanägemisele on seal ka midagi valget.

Ma tahtsin õigupoolest käega lüüa. Mäletan veel väga hästi, kui ise palusin teha emal midagi koolimenüüst ja regulaarselt oli see TÄIESTI teistsugune asi selles, mida mina silmas pidasin. Sööki ei saa ju nii umbkaudu teha, eriti kui tellijal oma pilt silme ees.
Seejärel võttis olukorra ohjad enda kätte meie kodune kulinaariageenius "babbo" ehk issi Vittorio.

Pean täpsuse huvides mainima, et kõik, mida ma kokkamisest tean, tuleb temalt. Meie armastus sai alguse tonnikalaga spagettidest kell kaks öösel ja tema on ikka see maag kes võlub fantastilise toidu välja ka siis, kui minu meelest külmetuskapis üldse midagi pole. Võib-olla on seda naturaalset talenti kosutanud keemiaõpingud ülikoolis või hoopis muusika-alkeemia konservatooriumis, aga fakt on see, et tal on maitset ja harmooniataju, mis mind pärast 16 aastast kooselu ikka veel üllatab.Kes on näinud "Ratatouille"d, see võib endale rahumeeles keskealist Remyd ette kujutada...

Vittorio võttis spinati, keetis selle soolastatud vees, seejärel hakkis ta , lisas sinna värske kohupiima, 1 muna ja natuke riivitud parmiggiano juustu. Tegi segu pallikesteks ja veeretas korraks riivsaiast läbi. Hoidis neid tunnikese taldrikul, et "kuivatada" ja seejärel praadis väga vähese õliga. Tulemus on Lidia (suurema tütre) tehtud pildi peal. Oleks ma teadnud, et ta seda pildistab oleksin taldrikut natuke kaunistanud,aga tema käib nagu maniakk fotoaparaadiga mööda tube ringi ja plõksutab. Noh ja tuligi kasuks, sest 10 minuti pärast neid spinatipalle seal taldrikul enam polnud...

5 kommentaari:

Reine ütles ...

oota, mida sa selle kohupiima all mõtled itaalia keeles. Täiesti huvitavad pallid! Kui umbes neid portsioneid ka teaks,et kui palju mida, siis teeks isegi ;)

Ja köögis küpsetavast mehest olen ma alati unistanud. Mina armusin oma itaallasse ka pasta-kausi taga....aga väga mageda. Nüüd ta oskab kolme asja teha: pastat keeta, toast-i ja pannkooke teha...aga küll ta õpib :D Äkki tal lööb see kunstiline Remy pool kunagi hiljem välja..Hehe

Kristel ütles ...

Kohupiima all mòtlen ma "ricotta". See on ju kohupiim, eks?

Kahjuks ei osakaks ma sulle òelda tàpseid koguseid, sest muusikud improviseerivad ka kòògis XD. Aga silma jàrgi vòin òelda, et spinati ja ricotta vahekord on umbes 2:1 (kaks ùhele). Olid tòesti head...kui juba lapsed sòid...

Ruudi ütles ...

Kusjuures mina oleks arvanud, et tegu on felafeliga :) ( meil saab lapsuke sõimes couscousi).
ja tuunakala eesti keeles :)

Ricotta vist on eesti keeles ka ricotta, vahest ka tervise kohupiima nime all.

( tegelikult ma ei ole selline keelenärija)

Kristel ütles ...

Poleks eluski aimanud, et ricotta on ka eesti keeles nii!!
Olen ikka tànulik igasuguste parandusete eest...
Un abbraccio!

wk ütles ...

Tuunikala, kui juba täpsustamiseks läks