esmaspäev, november 03, 2008

Zeitgeist:Addendum

Lapsed kooli viidud, peaksin hakkama koristma.Aga kuidagi tahaksin leida see 2 ja pool tundi , et vaadata "Zeitgeist Addendumit". Hommikusöögi nõude peale läheb vähe aega, põrandad jätan hiljemaks ja kappide korrastamine...mmmhm..võib veel mõne päeva oodata. Addendumi vaatamist olen juba kuu aega edasi lükanud ja enam ei pea vastu.



Leidsin suure osa ka itaaliakeelsete subtiitritega, aga viimase poole tunni pidin inglise keeles vaatama. Aga tasus ära! Võin julgelt öelda, et olen nõus 99% seisukohtadega, millest filmis räägitakse. Addendumit peaks vaatama küll igaüks, kasvõi ainult selleks, et oma arvamus selgeks mõelda. Ja kui keegi ütleb, et asi jätab ükskõikseks, siis ma lihtsalt ei usu. Sellisel juhul on maailma tulevik tõesti ...pruun.

Mõningad uitmõtted filmist, mis äkki ärgitab kedagi teist vaatama:
"Pangasüsteem on reaalsuses moodsa pärisorjuse süsteem. Raha luuakse AINULT võla arvelt ja mida teeb inimene, kes on pangale võlgu? Otsib tööd, et oma võlga maksta. Aga kui raha saab luua AINULT läbi võla, kuidas saab siis ühiskond ealeski võlast vabaks? Ei saagi. Selles ongi asja mõte.
Füüsilises orjuses on peremehel kohustus anda orjale peavari ja söök. Majanduslik orjus sunnib orja ise omadega hakkama saama.
Finantssüsteem on oma olemuselt nähtamatu sõda rahva vastu.
Võlg on relv, mille abil saab ühiskonda pärisorjastada. Intress on tähtsaim kuul relvas.
Samal ajal, kui inimesed usuvad, et elavad "normaalset" elu, täiustavad pankurid valitsuste ja suurtööstuse abiga oma majandusliku sõja strateegiaid."
"Küllust ei saa kasumil põhineval süsteemis kunagi olema, sest see on tema loomusega vastuolus. Seega on võimatu ka maailm ilma sõjata ja vaesuseta.
Kõige eluks vajaliku nappus on vedru, mis hoiab kasumi süsteemi üleval ja seda võib tekitada kunstlikult.
KUI INIMESED KÄITUKSID EETILISELT, SIIS VARISEKS KOGU SÜSTEEM KOKKU. Seega ärgem rääkigem aususest. Kapitalistlik süsteem ei saa seda endale lubada.
Demokraatia ei ole võimalik monetaristlikus majandussüsteemis, ükskõik milline oleks siis sotsiaalne kord - kapitalism, sotsialism, kommunism või fashism."

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui see film tundus vaadatav, siis samasse väravasse lähevad nt:
- "Money as Debt"
- "The Money Masters"
- "The Power Of Nightmares - The Rise Of The Politics Of Fear"
- "The Trap What Happened to Our Dreams of Freedom".

Osa on ka Youtubeis ja Googles ripakil.

Kristel ütles ...

Tànan soovituste eest! Vaatan kindlasti.

Elviina's blog ütles ...

Vaude, ja mina mõtlesin, et olen imelik punase mõttevarjundiga olend. Aga maailm ei ole tegelikult valmis eetilisuseks ja aususeks, kas kunagi saab olema.